Om oss

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Slik begynte moroa

Oslo Reiselivskor ble startet etter en karaokekveld på Café Frölich en vårkveld i 1992. Karaokekvelden ble arrangert av Rainbow Hotels (nå Thon Hotels), og det var mange reiselivsansatte tilstede. Interessen for å synge var stor, og noen ildsjeler satte i gang arbeidet med å starte et eget bransjekor.

Dette var før internett, mail og mobiltelefonens tid, så det ble sendt ut informasjon på fax, via Amadeus, det ble hengt opp lapper og reiselivsaktører ble ringt opp. Oslo Jazzklubb tilbød sine lokaler til øvelsene. Dirigent fant vi på Musikkhøyskolen, og dermed var koret et faktum.

Koret i dag

Mange år, mange morsomme konserter, mange flotte reiser, én filminnspilling og noen dirigenter senere, er koret i dag et a cappella-kor med rundt 20 medlemmer. På repertoaret: jazz og pop ispedd viser og klassisk.- fine låter! Hos oss er det høyt under taket (og da snakker vi ikke om akustikk), og mye latter. Vi nevnte reiser. Vi reiser gjerne en gang i året og har sunget i Danmark, Tyskland og Belgia, under en katolsk messe i Italia, med Tre Små Kinesere i Kina (hvor ellers?) og  på 17. mai i USA. Sommeren 2019 var vi i musikkhovedstaden Wien og hadde felles konsert med et lokalt kor.  På grunn av koronapandemien ble det dessverre ingen tur i 2020.

Hvor, når, hvem

Vi øver normalt hver onsdag på Paulus sykehjem, 17.30 – 19.15, og vår utmerkede dirigent heter Sølvi Elise Halvorsen. På grunn av pandemien øver vi inntil videre på Grünerløkkas skole eller på nett.